E-Sklep

Komplet edukacyjny dla dzieci

Szukasz kreatywnego i rozwijającego sposobu na wspólne spędzenie czasu ze swoim dzieckiem? Ten wyjątkowy komplet urozmaici każde rodzinne wieczory!

Komplet składa się z gier oraz książki, jeśli jednak ktoś jest zainteresowany zakupem jednej sztuki, serdecznie zapraszamy do kontaktu mailowego na: esklep@fundacjafaza.pl

Na stanie

1. 30 niesamowitych eksperymentów dla młodych odkrywców
Chcesz wzbudzić w dziecku ciekawość świata i pasję do nauki? Przekazać mu praktyczną wiedzę, jednocześnie świetnie się razem bawiąc? “Eksperymentuj z dzieckiem” to 30 kart z niesamowitymi doświadczeniami dla dzieci. Odkryjcie na nowo otaczający was świat i rozpocznijcie naukową przygodę!

Fascynujące eksperymenty przedstawi wam Jarosław Wasilewski, założyciel Funiversity – interaktywnych warsztatów, podczas których dzieci zamieniają się w naukowców i odkrywców.

“Eksperymentuj z dzieckiem” to:

wspólny czas: baw i ucz się razem z twoim dzieckiem, to wspaniała okazja na spędzenie czasu w rodzinnym gronie,
inspiracja do nauki: wzbudź w dziecku ciekawość, pasję do nauki i pomóż mu odkryć i zrozumieć fascynujący świat,
zacznijcie od zaraz: rozpocznijcie eksperymentowanie już dzisiaj, wykorzystując przedmioty codziennego użytku,
rozwój intelektualny: przekaż dziecku praktyczną wiedzę z fizyki, chemii i przyrody, jednocześnie rozwijając jego otwartość, kreatywność i niezależne myślenie.
“Eksperymentuj z dzieckiem”, obok “Gotuj z dzieckiem” i “Czaruj z dzieckiem”, stanowi wyjątkową serię trzech książek wydawnictwa Sierra Madre dla dzieci w wieku 4-9 lat. Pięknie ilustrowane karty, proste teksty i rysunki dopasowane do stopnia rozwoju dziecka sprawią, że twoja pociecha będzie chciała wracać do tych książek codziennie.

2. Fińskie dzieci uczą się najlepiej
Fińskie szkoły od lat zajmują czołowe pozycje w międzynarodowych testach edukacyjnych PISA. Mali Finowie są świetni z matematyki i nauk przyrodniczych, a do tego czytają więcej niż ich rówieśnicy z innych krajów. Co jednak najbardziej intrygujące, uczniowie z Finlandii należą do grupy, która w ciągu roku poświęca na naukę najmniej czasu. Płatne korepetycje są zakazane, prac domowych prawie nie ma, a znaczną część sprawdzianów uczniowie oceniają sami. Brzmi jak edukacyjny raj?

“Dlaczego fińskie dzieci uczą się najlepiej?” to historia amerykańskiego nauczyciela, który – kompletnie wypalony – wyjechał do Finlandii, gdzie na nowo odnalazł sens swojej pracy, a dziś pomaga przenieść fenomen fińskiego cudu edukacyjnego w inne zakątki świata.
Możemy przygotować uczniów do egzaminów albo do życia. Wybieramy to drugie — mówią pedagodzy fińscy. Teraz również polscy rodzice i nauczyciele mogą poprowadzić dzieci ku największemu z sukcesów — ku szczęściu. Jak to osiągnąć? Timothy D. Walker mówi w swojej książce o zaufaniu, dzieleniu odpowiedzialności, budowaniu wspólnoty, uspokojeniu przestrzeni i wielu innych elementach, które na co dzień są pomijane lub traktowane marginalnie, mimo że znaczenie jest absolutnie kluczowe.