Zestaw Modomaniaka

Komplet idealny na prezent dla każdego miłośnika i miłośniczki mody!
Składa się z modowych inspiracji, praktycznych porad a także notesu twórczego, dla przyszłych projektantów.

Komplet składa się z 3 książek, jeśli jednak jesteś zainteresowany zakupem jednej, lub kilku z nich, napisz na adres mailowy: esklep@fundacjafaza.pl

Na stanie

1. Książka Fashion People
dedykowana jest wszystkim, dla których moda stanowi ważną część życia, służy podkreślaniu ich indywidualnego stylu i wyrażaniu osobowości.
Album zawiera fotografie osób, których stylizacje nie pozwalają przejść obok nich obojętnie. Nad zdjęciami do książki pracowała grupa fotografów z całej Polski, którzy na ulicach swoich miast “polowali” z aparatem na ludzi wyróżniających się z tłumu.
Album ilustruje różne style i trendy obecne w modzie polskich miast. W książce znajdziecie ekstrawagancję, minimalizm, klasykę i artystyczne podejście do mody. Przedstawiamy osoby wyjątkowe, posiadające styl i osobowość.

“Fashion people” to album przedstawiający przypadkowe osoby spacerujące po ulicach polskich miast. Album/ książka obrazuje nietuzinkowy styl wielu osób. “Fashion people” to pierwszy w Polsce album przedstawiający fotografie które zwracają na siebie uwagę i wyróżniają się indywidualnym podejściem do mody. “Fashion people” to książka dla osób, które są tolerancyjne na modę i cenią oryginalność. Konferencja prasowa książki Fashion People miała miejsce w showroomie H&M, na której licznie pojawiły się media. Oficjalna premiera książki odbyła się 26 czerwca podczas Warsaw Fashion Street 2011. Wydaniu książki towarzyszyła premiera płyty przygotowanej wspólnie z Sony Music Polska- Fashion Music 2. Płyta zawiera kompilację dynamicznej i energicznej muzyki z pokazów mody.

2. Jak czytać modę. Szybki kurs interpretacji stylów
Książka jest praktycznym przewodnikiem po najważniejszych trendach panujących w modzie w ciągu ostatnich 200 lat oraz ich związkach ze stylami współczesnymi.

Jest wystarczająco mała by zmieścić się w kieszeni, lecz zawiera ogromne bogactwo informacji. W uporządkowany sposób opisuje główne style uwzględniając akcesoria, fryzury i makijaż; przedstawia używane materiały i techniki; pokazuje ponadczasowy wdzięk dzieł takich mistrzów jak Rose Berlin, Christian Dior, Coco Chanel, Yves Saint Laurent.

3. Fashion notes
to notatnik, który ułatwi ci zaprojektowanie swojej własnej kolekcji ubrań. Zacznij już teraz pasjonującą przygodę z modą! To możliwe, nawet jeśli myślisz, że brak ci talentu plastycznego. Notes będzie świetnym rozwiązaniem zarówno dla studentów projektowania stroju, jak i dla osób, które nigdy nie ćwiczyły rysunku. To idealna forma twórczego relaksu, który może zaowocować totalną metamorfozą twojej szafy. Dogoń modowe trendy i zaprojektuj własną supermodną koszulę czy sukienkę!

W środku znajdziesz szkice sylwetek, które wystarczy tylko „ubrać”! W odróżnieniu od innych podobnych notatników tu znajdziesz sylwetki dopasowane do prawdziwych typów kobiecych figur — klepsydry, gruszki, odwróconego trójkąta, jabłka i sylwetki „plus size”. Nie zabrakło też miejsca na sylwetki męskie i dziecięce, które pomogą ci stworzyć coś ładnego dla rodziny i przyjaciół. Dzięki praktycznym poradom i sugestiom autorki ten notes stanie się twoim niezastąpionym pomocnikiem w drodze do spełniania najróżniejszych modowych marzeń i kaprysów.

Dzięki temu notesowi:

– dowiesz się, jaki jest twój typ sylwetki,
– dobierzesz najlepsze fasony i kolory dla twojej sylwetki,
– rozbudzisz wyobraźnię i kreatywnie spędzisz czas,
– stworzysz własną kolekcję ubrań.