E-Sklep

MYDŁO REWERS AKA WEGAŃSKI SALCESON DOJRZEWAJĄCY – 4 Szpaki

Rewers to kolejna zero waste’owe propozycja w repertuarze 4 Szpaków. Tym razem dostępna jednak w ilości limitowanej! Jeśli więc czaisz się na tę kolekcjonerską kostkę, lepiej nie zwlekaj, bo wegański salceson śmiało można nazwać towarem deficytowym. Ciemna baza opiera się na miksie naturalnych, odżywczych olejów – kokosowym, rycynowym i maśle shea. Za kolor odpowiada dodatek węgla aktywnego. Z kolei różowe skrawki, które znajdziesz wewnątrz, zawierają dodatkowo olej babassu, różową glinkę i niosą ze sobą waniliowo-grejpfrutowe nuty zapachowe z dodatkiem paczuli. Jest to więc salceson, który pachnie jakby luksusowo. A jak wygląda!

Używa się go również bardzo przyjemnie – w trakcie namydlania powstaje gęsta, kremowa piana, która nie tylko dobrze oczyszcza, ale też pozostawia skórę gładką i miękką w dotyku.

Brak w magazynie

Ingredients / INCI: Sodium Cocoate, Sodium Shea Butterate, Sodium Olivate, Sodium Castorate, Charcoal Powder, Vanilla Planifolia Fruit Oil, Pogostemon Cablin Leaf Oil, Sodium Babassuate, Citrus Paradisi (Grejpfrut) Peel Oil, Kaolin, Illite, Citral*, Limonene*, Linalool*

Skład: Zmydlone: olej kokosowy, masło shea, oliwa z oliwek, olej rycynowy, węgiel aktywny, olejek eteryczny waniliowy, olejek eteryczny paczuli, olej babassu, olejek eteryczny grejpfrutowy, glinka różowa

Producent:
4 Szpaki

Informacje dodatkowe

Kosmetyk naturalny

Nie zawiera konserwantów.

Kosmetyk wegański

Produkt stworzony bez użycia surowców pochodzenia zwierzęcego.

Waga

110 g