Cały ten Burd*l | Ambaras – Joanna Kajstura

Zestaw składa się w dwóch książek w miękkiej okładce.

W skład kompletu wchodzi:
1. Cały ten burdel. Nieporadnik Fit Matki Wariatki
2. Ambaras, kolory i pomidory. Szczere gadki Fit

Na stanie

Wyjątkowy zestaw dwóch książek autorstwa Joanny Kajstury.

1. Cały ten burdel. Nieporadnik Fit Matki Wariatki – od autorki:
“Tę książkę napisałam dla Ciebie. Tak, właśnie dla Ciebie!

Napisałam ją po to, abyś zrozumiała, że jesteś wyjątkowa, ze wszystkimi swoimi problemami, z dniami, które szarością zasnuwają Twe oczy, z niepewnością o to, co przyniesie kolejny dzień.
Napisałam ją dla Ciebie, żebyś zdała sobie sprawę z tego, że jesteś ważna. Że, pomimo swojej zwyczajności i przeciętności, jesteś niezastąpiona.

Napisałam ją dla Ciebie, żebyś zrozumiała, że bez Ciebie ten świat byłby smutny i niepełny.
Napisałam ją dla Ciebie, abyś zrozumiała, że jesteśmy takie same.
My, kobiety niezmierzona siła.

Napisałam ją także dla siebie, abym zrozumiała to wszystko, o czym piszę powyżej.”

2. Ambaras, kolory i pomidory. Szczere gadki Fit

Kobiety powinny trzymać się razem – to prawda stara jak świat. Dlaczego jednak nie zawsze wykazujemy się w stosunku do siebie solidarnością? Dlaczego okazujemy sobie wyższość, rozpuszczamy plotki na swój temat, konkurujemy w wielu dziedzinach życia i za wszelką cenę pragniemy być lepsze, ładniejsze i mądrzejsze od naszych rówieśniczek? Czy świat nie byłby piękniejszy gdybyśmy okazywały wobec siebie wzajemny szacunek, wspierały podczas podejmowania trudnych decyzji i chętnie wyciągały pomocną dłoń w kryzysowych sytuacjach?

Joanna Kajstura stworzyła poradnik, który w stanowczy i bezpośredni sposób opisuje relacje między współczesnymi kobietami. Autorka nie stara się koloryzować, stawia sprawy jasno. Uważa, że zamiast wspierać się na różnych płaszczyznach życia, często tak naprawdę wbijamy sobie przysłowiowy “nóż w plecy”. Książka zachęca nas do tego, abyśmy nie bali się wygłaszać swoich poglądów czy opinii oraz nie ulegały namowom i presji ze strony innych ludzi.

“Ambaras. Kolory i pomidory” to pozycja przeznaczona dla kobiet w każdym wieku: dla mężatek, singielek, matek oraz dziewczyn, które dopiero wkraczają w samodzielne i dorosłe życie. Każda z nas jest równa i każdej należy się właściwy szacunek. Dbajmy o to każdego dnia! Joanna Kajstura jest także autorką książki pod tytułem “Cały ten burdel”.